Tent zonder haringen kopen? Hier moet je op letten!

Een tent zonder haringen zorgt voor een stuk minder gewicht. Haringen kunnen namelijk veel gewicht met zich meebrengen en daarom is het slim om te kijken naar een tent zonder haringen. Je wil bij het uitzoeken van een tent natuurlijk wel dat de tent voldoet aan je eisen en niet veel gewicht meebrengt. 

Een tent zonder haringen zijn uitermate geschikt voor korte doorreizen, hiken, fietsvakanties of wanneer je een meerdaagse festival hebt. 

Tent zonder haringen bij rustige weersomstandigheden

Wanneer je met een tent zonder haringen op reis gaat is het belangrijk om te kijken naar het soort klimaat en de weersomstandigheden. Tenten zonder haringen zijn voornamelijk geschikt bij rustig weer. Bij harde windstoten kunnen deze tenten namelijk gemakkelijk in elkaar vallen. 

Tent opzetten zonder haringen

Een tent die je gemakkelijk op kan zetten en gemakkelijk kan afbreken is erg functioneel tijdens een trekkerstocht. De tent kan je gemakkelijk op verschillende ondergronden neerzetten. Je hoeft namelijk niet de haringen in de grond te slaan. Om je tent toch stevig om de grond te houden kan je de scheerlijnen gemakkelijk aan bijvoorbeeld een aantal keien vastknopen. Hierdoor blijft je tent aan de grond bij bijvoorbeeld een windstoot. Een pop up tent zonder haringen kan je gemakkelijk meenemen en op allerlei verschillende plekken opzetten. Je kan daarnaast ook kijken naar een opblaasbare tent.

De voor- en nadelen van een compacte tent zonder haringen

Compacte tenten zonder haringen brengen een heel aantal voor- en nadelen met zich mee. 

Voordelen

  • Licht van gewicht 
  • Compact 
  • Weinig losse onderdelen
  • Makkelijk in te pakken
  • Gemakkelijk op te zetten

Nadelen

  • Gaat makkelijk van zijn plek
  • Weinig bewegingsruimte
  • Weinig opslagruimte 

Tent zonder haringen aanschaffen

Ben je van plan om een lichtgewicht tent te kopen die je zo snel mogelijk op kan zetten en vervolgens ook weer gemakkelijk kan afbreken, dan is het belangrijk om te kijken naar wat je nodig hebt. Je wil immers een tent die niet teveel gewicht met zich meebrengt maar waar je bijvoorbeeld wel met z’n 2en in kan blijven slapen. 

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Een van de eerste overwegingen voor een tent is natuurlijk om erachter te komen hoeveel mensen bij jou kamperen. Als je een gezin hebt van vier personen dan moet de pop-uptent geschikt zijn voor het hele gezin. Misschien wil je een tent kopen die plaats biedt aan 1 of 2 kampeerders voor het geval je deze nodig hebt. 

Gebruik je de tent voor andere doeleinden, let dan goed op hoeveel ruimte er nodig is. Voor festivals, stranddagen of andere evenementen heb je misschien ruimte nodig om koelboxen, extra kleding, eten, etc. op te slaan.

Pop-up tenten zijn er in bijna alle maten. Het zijn niet persé de beste tenten om weken lang in te kamperen maar ze zijn erg handig voor korte overnachtingen en lichtgewicht kamperen

Waterdichte lichte tent

Zorg ervoor dat je er altijd goed op let of je tent waterdicht is. Om een ​​waterdichte tent te vinden, moet je je huiswerk doen. Niet alle tenten zijn namelijk standaard waterdicht. Het zal je misschien zelfs verbazen hoeveel pop-up tenten helemaal niet waterdicht zijn. 

Zorg er daarnaast voor dat je tent gesealde naden heeft, of neem een ​​manier op om de naden af ​​te dichten. Als de naden niet zijn verzegeld kan er snel water in de gestikte naden lekken. De stof zelf moet gemaakt zijn van bepaalde soorten materialen. 

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën