5 soorten lichtgewicht campingtafels

Tijdens reizen komen lichtgewicht reisspullen altijd van pas. Van een rugzak of backpack tot een tent, maar ook een campingtafel. Een campingtafel kun je altijd wel gebruiken, voor het hele gezin als je samen op een camping staat, of een kleintje voor jij alleen als je een weekendje gaat kamperen. In deze blog laat ik je 5 verschillende lichtgewicht campingtafels zien. Zodat je meer te weten komt over de super handige lichtgewicht campingtafels. Veel leesplezier!

Goedkope lichtgewicht campingtafel

Als je op reis gaat is een campingtafel altijd van toepassing. Als je online of in de winkel kijkt naar een campingtafel valt al snel op dat er verschillende maten en soorten ervan zijn. Wat ook opvalt is vaak de prijs, een kleine campingtafel kan al heel wat kosten. Er bestaan ook lichtgewicht campingtafels, deze campingtafels zijn van lichter materiaal gemaakt waardoor het makkelijk is mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie. En deze campingtafels zijn vaak ook voor een mooie prijs te halen. Ze zijn een stukje goedkoper dan andere campingtafels. Dus als je op zoek bent naar een campingtafel van lichtgewicht, kun je zeker een goedkoop aanbod aannemen. 

Opvouwbare lichtgewicht campingtafel

Veel mensen nemen een lichtgewicht campingtafel mee op vakantie. Een vakantie met de tent of een huurhuisje, altijd komt een campingtafel wel van pas. En handig voor onderweg is een opvouwbare tafel. Dit zijn dus campingtafels die op een handige en compacte manier zijn op te vouwen om zo gemakkelijk mee te nemen op een reis. Online zijn ook veel opvouwbare tafels te vinden van een licht gemaakt materiaal. Een opvouwbare lichtgewicht campingtafel is dus een handige tip in het rijtje ‘5 soorten lichtgewicht campingtafels.’

Verschillende maten lichtgewicht campingtafel

Lichtgewicht campingtafels zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er veel verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen, maar daarnaast ook uit verschillende maten. 

100 x 60

Een campingtafel van 1 meter bij 60 centimeter, is een groot formaat van een campingtafel. Dit is het ideale formaat voor een gezin. Aan deze tafel kun je met veel personen zitten en ook veel spullen op kwijt. De pootjes zijn ook verstelbaar waardoor je de hoogte van de tafel zelf kan aanpassen. 

90 x 60

Een campingtafel van 90 centimeter bij 60 centimeter is een mooi formaat voor een gezin van 3 personen. de tafel is makkelijk op te bergen en mee te nemen. De tafel kun je naast een lunch tafeltje ook gebruiken als een opberg tafeltje voor in de tent. Het geschikt tafeltje dus voor jullie vakantie. 

80 x 60

Een campingtafel van 80 centimeter bij 60 centimeter, is alweer een stukje kleiner, Deze is handig te gebruiken voor een koppel van 2 personen. Ook onderweg is dit tafeltje heel handig. Het is makkelijk uit te klappen en neer te zetten. Dus als je onderweg tijdens een tussenstop een tafeltje nodig hebt is deze campingtafel een geschikte maat. 

70 x 60

Een campingtafel van 70 centimeter bij 60 centimeter, is het kleinste formaat wat veel wordt verkocht als campingtafeltje. Deze is heel goed te gebruiken als je alleen bent. Je kunt er genoeg spullen op kwijt en er ook prima heerlijk aan gaan lunchen. Net als alle andere tafeltjes is deze te verstellen met de pootjes, waardoor je de hoogte van het tafeltje zelf kunt bepalen. 

Isabella lichtgewicht campingtafel

Misschien wel een van de bekendste merken als het gaat om een campingtafel, de isabella campingtafels. Deze tafel komt heel veel voorbij op het internet, en veel mensen zoeken ook op dit merk. Het merk Isabella is een goed merk met goede kwaliteiten. Ze hebben tafels van verschillende maten in de aanbieding. Veel tafeltjes worden gemaakt van aluminium. Dit materiaal gaat lang mee en is relatief licht, en dus handig om mee te nemen. Ook deze campingstoeltjes zijn handig op te bergen door middel van een inkoopmethode. Een geschikt merk dus voor een goede campingtafel. 

Aluminium lichtgewicht campingtafel

De materialen van de campingtafels kunnen nog wel een verschillen. Ze zijn er van plastic, hout, bamboe of aluminium. En die laatste wordt het meeste gebruikt in campingtafels. Aluminium is namelijk een licht materiaal, waardoor de tafels lichtgewicht worden. Daarnaast is het water en hittebestendig, wat van toepassing komt op de camping. Een nadeel is dat het materiaal wel heet kan worden in de zon, en het dus niet heel verstandig om bijvoorbeeld een telefoon erop te leggen in de brandende zon. Een goede tip is dus om een lichtgewicht tafel aan te schaffen gemaakt van aluminium. 

Zodra je op vakantie gaat met bijvoorbeeld een lichtgewicht tent, is het handig om een campingtafeltje mee te nemen. Vaak is de campingtafel gemaakt van aluminium, wat een licht materiaal is. Hierdoor zijn het lichtgewicht campingtafel die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Ook hebben de tafel een handige opvouwmethode, waardoor je ze makkelijk in en uit kan vouwen en makkelijk zijn op te bergen. Er zijn verschillende maten van de tafeltjes, van 100 x 60 centimeter tot 70 x 60 centimeter. Voor alle soorten gebruik van grote gezinnen tot koppels. Al met al is een lichtgewicht campingtafel een handig hulpmiddel voor je vakantie.

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën