Lichtgewicht wandelschoenen voor dames. Hier moet je op letten!

Als een echte avonturier op vakantie wil je natuurlijk zo licht mogelijk op pad. Lichtgewicht wandelen schoenen voor dames zijn hierin essentieel. Dit voorkomt namelijk dat je snel vermoeid raakt, rugpijn krijgt en het zorgt er uiteraard voor dat je meer kunt meenemen van andere dingen! Maar iedereen die weleens een koffer of backpack heeft ingepakt, weet dat het erbij proppen van je wandelschoenen een vreselijk klusje is. Niet alleen zit je koffer meteen vol, hij is ook gelijk een stuk zwaarder.

Om die reden kan het ontzettend praktisch zijn om lichtgewicht wandelschoenen aan te schaffen. Zo is je bagage weer wat lichter en zorg je ervoor dat je geen klachten krijgt door op je versleten sneakers te blijven lopen. Maar, waar moet je als vrouw eigenlijk op letten bij het aanschaffen van dit soort schoenen? En waar vind je de beste lichtgewicht wandelschoenen dames?

Wat zijn lichtgewicht wandelschoenen dames?

De betekenis zit natuurlijk al in de naam, lichtgewicht wandelschoenen, oftewel, wandelschoenen die licht qua gewicht zijn. Als je lange stukken wilt lopen op reis, wil je natuurlijk goede wandelschoenen die je voeten ondersteunen en jou genoeg veiligheid bieden tijdens je tocht. Maar om te voorkomen dat je loopt te sjouwen met schoenen van meer dan 3 kilo, is het handig om een kijkje te nemen naar lichtgewicht wandelschoenen.

Niet alleen reizigers doen er hun voordeel mee, ook mensen die bijvoorbeeld veel moeten lopen voor hun werk, zoals beveiligers of zorgmedewerkers, hebben baat bij lichte schoenen. Het maakt het lichter om je voeten op te tillen, dus wanneer je de hele dag in de weer bent, raak je hierdoor minder snel vermoeid.

Opzoek naar goede wandelschoenen voor dames? Bekijk de Lowa Renegade Mid GTX Wandelschoenen Dames

lichtgewicht wandelschoenen dames

Waarom zijn deze lichtgewicht wandelschoenen van belang?

Je denkt misschien, is het nu echt zo belangrijk om wandelschoenen te hebben die van lichtgewicht zijn? Het antwoord is: ja. Lichtgewicht wandelschoenen kunnen ontzettend veel voordelen voor jou hebben als reiziger of op andere gebieden van je leven. Ik heb er hier even een paar voor je op een rijtje gezet:

 • Je bagage wordt meteen een stuk lichter.
 • De schoenen zijn minder zwaar aan je voeten waardoor je minder vermoeid raakt tijdens het lopen.
 • Je hebt minder kans op blessures of een zere rug.
 • Als je met je gezin reist, wordt de bagage in een keer een stuk lichter door je zware wandelschoenen te vervangen met lichtgewicht wandelschoenen dames. Klik hier voor meer tips voor het reizen met je gezin of baby.

Wat maakt een lichtgewichte wandelschoen licht?

Nu vraag je je misschien af, wat zorgt ervoor dat jouw wandelschoenen eigenlijk zo licht zijn?

Zoals je misschien al verwacht, ligt het gewicht van de wandelschoen aan het materiaal waarvan de schoen is gemaakt. Er zijn veel verschillende stoffen en zolen die het gewicht, maar ook de kwaliteit, van de schoen kunnen laten verschillen. Het beste is natuurlijk wanneer je de perfecte balans tussen deze twee vindt.

Iets wat belangrijk is tijdens het wandelen van lange afstanden op harde ondergronden is de veiligheid van de schoen. Daarom zie je in oude wandelschoenen nog een stalen neus of zool waardoor je voeten optimaal beschermd kunnen blijven tijdens de tocht. Maar zoals je misschien wel kunt bedenken, worden hier je schoenen en daardoor dus je voeten, erg zwaar van. Wel zijn er andere varianten te vinden.

 1. Aluminium

Door aluminium te gebruiken neemt de wandelschoen snel af in zijn gewicht. Wel is het moeilijker de schoen compacter te maken waardoor vooral de neus van de schoen soms wat groter kan zijn.

 • Composiet

Ook dit is een goede vervanger die veel wordt gebruikt. Het bijzondere aan dit materiaal is dat het elastisch is. Dit kan ontzettend handig zijn als je bijvoorbeeld in de bergen wilt wandelen. Hier heb je natuurlijk stevige schoenen voor nodig die wel tegen een stootje kunnen.

 • Kevlar

We zien bij dit materiaal dat het zeer soepel is en uiteraard ook van lichtgewicht. Wat fijn is voor elke wandelaar onder ons, is dat bij het gebruik van Kevlar, je het materiaal niet voelt.

Lichtgewicht wandelschoenen dames: waar moet je op letten?

Er zijn een paar standaard eigenschappen waar je naar kunt kijken als je dan eindelijk de beslissing hebt genomen om je zware stampers te vervangen met lichte wandelschoenen.

 • Zorg voor een flexibele schoen. Nu heb je het geluk dat een lichtgewicht wandelschoen vaak al flexibeler is dan een reguliere wandelschoen, maar het blijft handig om hier altijd naar te kijken. Onze tip is dan ook, pas de schoen een keertje aan zodat je het echt kunt voelen.
 • Goede schokabsorbatie. Dit verhoogt het loopcomfort in zekere mate en het zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je rug of knieën.
 • Let op een ademende binnenzool. Dit geeft een veel frisser gevoel tijdens het lopen, maar ook zeker daarna. Als je van je vakantie wilt genieten, ook nog wanneer je in een verstikkende tent ligt met je blote voeten, is dit echt een essential.
 • Zorg voor een zool met energieteruggave. Je wandelschoenen kunnen super lichtgewicht zijn maar als je een zool hebt die geen energie teruggeeft, zal het alsnog voelen alsof je met een blok aan je been hangt.
 • Waterdichte lichtgewicht wandelschoenen voor dames. Dit is misschien niet voor iedereen van belang, maar als je door natte gebieden wilt trekken of gewoon het liefst ten alle tijden je sokken droog wilt houden, is het de beste keuze om te gaan voor waterdichte lichtgewicht wandelschoenen.
 • De hoogte van de wandelschoen. Het is handig om te kijken of je het prettiger vindt om te lopen in lage lichtgewicht wandelschoenen voor dames of juist hoge lichtgewicht wandelschoenen voor dames. Ook hierbij is het handig om ze even aan te proberen en te voelen wat beter zit.
 • Het gewicht van de schoen. Het lijkt misschien logisch, maar hij moest toch even in het lijstje erbij staan. Hoe zwaar een lichtgewicht damesschoen nu werkelijk is, kan nog heel erg verschillen. Het gewicht van een lichtgewicht schoenenpaar kan nog verrassend uiteenlopen, onze tip is dan ook om daar altijd nog even naar te kijken.

Waar vind ik de beste lichtgewicht wandelschoenen voor dames?

Lichtgewicht wandelschoenen voor dames vinden, kun je zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf besluit. Wanneer je een niet zo groot budget hebt, kun je terecht bij een merk waar je in het algemeen niet zoveel voor betaalt. Denk aan een goedkoper merk bij de Decathlon. Ook bij de Perry Sport zijn zeer betaalbare lichtgewichte wandelschoenen te vinden voor dames. Je bent hier dan ongeveer tussen de €30 en de €60 kwijt voor een prima paar schoenen. Bedenk wel dat deze schoenen misschien niet zo lang zullen meegaan in vergelijking met wat duurdere lichtgewicht wandelschoenen.

Als je bij speciaalzaken gaat kijken voor wandelschoenen voor dames kun je zien dat de prijzen dan redelijk snel omhooggaan. Je ziet hier vaker prijzen boven de €100 of soms zelfs boven de €200. Nogmaals, je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar bedenk wel dat bij een speciaalzaak er echt gekeken kan worden naar wat het beste is voor jouw voeten en een goede kwaliteit vaak ook gegarandeerd is. Kijk daarom welke lichtgewicht wandelschoenen voor dames het beste bij jou passen!

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Hoeveel kost een wereldreis?

Het maken van een wereldreis is een unieke ervaring en wij vinden dat iedereen...

Kamperen zonder stroom: Hoe doe je dat?

Het klinkt bijna onmogelijk, kamperen zonder stroom. Toch is het een leuke uitdaging, goed...

Waterdichte rugzak

Voor elke wandelaar, backpacker of andere reiziger is het natuurlijk essentieel dat al jouw...

Beste lichtgewicht hangmat tijdens het reizen en vakantie!

Stel je voor, met je lichtgewicht hangmat op vakantie! Je bent een echte avonturier...

Op zoek naar een opblaasbare tent? Dit moet je...

Als je wil gaan reizen met zo min mogelijk gewicht, dan ben je vast...

Een lichtgewicht slaapzak nodig? Hier moet je op letten!

Ga je binnenkort roadtrippen of wildkamperen? Dan heb je waarschijnlijk ook een goede slaapzak...

Populaire cateogorieën