De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn om ook daarbij een voortent neer te zetten. Zo heb je wat meer ruimte tot je beschikking om af te koelen, te eten of gewoon even in de rust van je vakantie te genieten. Een nadeel is wel dat je al die zware metalen moet meenemen voor die voortent. In deze blog geven wij jou de perfecte oplossing: een lichtgewicht voortent!

Wat is een lichtgewicht voortent?

De meeste kampeerders die voorkeur geven aan het kamperen met een camper of caravan, hebben wel ervaring met een voortent. Deze extra leefruimte geeft meer openheid en een echt “campinggevoel”. Ook als je met je gezin op vakantie gaat, is een voortent perfect voor de kinderen om spelletjes te spelen, om te ontbijten en te lunchen of om een stripboek te lezen wanneer het buiten misschien een dagje minder weer is.

Maar de kampeerders die ervaring hebben met een voortent, weten dat het ook nog best een klusje is om deze op te zetten. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een lichtgewicht voortent. Deze is van licht materiaal gemaakt en daarom is hij makkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn deze tenten vaak makkelijker om op te zetten door de simpele constructie en het lichte materiaal.

Ben je nog opzoek naar een lichtgewicht campingtafel? Bekijk hier welke wij jou aanraden!

Materiaal van een lichtgewicht voortent

De voortent moet natuurlijk zo licht mogelijk zijn. Daarom zie je vaak dat lichtgewicht voortenten gemaakt zijn van een sterke kwaliteit polyester. Dit is een licht materiaal wat snel droogt en makkelijk schoon te houden is. Er zijn nog meer dingen die de tent zo licht maakt. Zo is het frame van de voortent niet gemaakt van metaal maar van staal, wat natuurlijk een stuk lichter is. Soms zie je ook voor het frame een combinatie van glasfiber en aluminium.

Om je voortent zo dicht mogelijk tegen je caravan te zetten, hebben de meeste modellen aangenaaide schuimkussens en aandrukstangen tegen de caravan. Zo heb je een optimale dichting. Sommige modellen kun je gewoon helemaal open maken, terwijl er in andere modellen alleen een gaasdeur zit waardoor je wat meer privacy hebt. Zoals je al leest, er zijn veel verschillende soorten en maten, kijk dus goed welke lichtgewicht voortent bij jou en jouw vakantie past!

Nadeel van polyester

Let wel op, een polyester voortent is niet geschikt wanneer je voor een lange periode op vakantie gaat in een warm land. Er ontstaat dan namelijk condensvorming bij de voortent. Dit houdt in dat de binnenkant van jouw tent nat kan worden, zonder dat de tent kapot of lek is. Dit komt doordat een polyester tentdoek niet ademend is. De condensvorming ontstaat dan tegen het dak van de tent en lekt naar beneden. Vaak denken mensen dat de condens slechts een paar druppels zullen betreffen, maar het kan in de praktijk soms echt om liters water gaan.

Waarom kiezen voor een lichtgewicht voortent?

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een lichtgewicht voortent wanneer je op vakantie gaat. Zo is het natuurlijk harstikke fijn dat je je even kunt terugtrekken zonder dat je in de snikhete caravan of camper hoeft te gaan zitten. Wil je tips over hoe jij je caravan of camper zo koel mogelijk kan houden? Lees dan dit artikel. Ook wanneer je aan het trekken bent, is de lichtgewicht voortent een goede optie. Hij is namelijk makkelijk op te bergen en te vervoeren. Wanneer je dan op je nieuwe locatie bent aangekomen, kun je de voortent zonder moeite en in een korte tijd weer opzetten.

Als je kiest voor een lichtgewicht voortent, ben je vaak ook goedkoper uit. Het materiaal waarvan lichtgewicht voortenten vaak zijn gemaakt, polyester, is een goedkoop materiaal waardoor de prijs ook lager zal uitvallen. Door het materiaal is de voortent ook makkelijk schoon te maken, je veegt al het vuil er na je vakantie gewoon af!

Welke lichtgewicht voortent is het beste?

Er zijn verschillende winkels en merken die voortenten aanbieden van lichtgewicht materiaal. Hierin zie je verschil in kwaliteit en prijs. Het is fijn om een voortent te kopen van goede kwaliteit, zeker als je van plan bent de voortent jarenlang te blijven gebruiken. Wel betaal je vaak wat meer voor een lichtgewicht voortent van goede kwaliteit.

Doréma

Een merk dat bijvoorbeeld lichtgewicht voortenten aanbiedt, is het merk Doréma. Dit merk bestaat al meer dan dertig jaar en is gespecialiseerd in luifels en voortenten. Het materiaal is van goede kwaliteit en ze bieden een groot assortiment aan. Voor Doréma voortenten betaal je niet de hoofdprijs en de voortenten blijven voor langere tijd stevig en van goede kwaliteit wanneer je er op de juiste manier mee om gaat.

De voortenten verschillen per prijs. Voor een kleine voortent betaal je ongeveer €600, terwijl je voor een grotere voortent soms bijna €2000 kwijt bent. Kom je er niet uit? Het personeel van Doréma vindt het geen probleem om je verder te helpen.

Bardani

Ook bij Bardani hebben ze al jarenlange ervaring met het maken van (voor)tenten en je kunt ervanuit gaan dat ze weten waar ze het over hebben. Ze hebben verschillende collecties voor elke verschillende gelegenheid. Zo hebben ze de Prestige Line voor alle kampeerspullen van de hoogste kwaliteit. Maar ook een Trekking Line, speciaal voor kampeerders die rondtrekken en zo lichtgewicht mogelijk op pad moeten.

Bij Bardani heb je voor €500 al een voortent, maar wanneer je opzoek bent naar iets meer luxe en een iets betere kwaliteit, ben je al snel wat meer geld kwijt.

Outwell

Wanneer je opzoek bent naar een luifel of voortent voor een wat lagere prijs, neem dan eens een kijkje bij Outwell. Hier kun je namelijk al voor €400 een goede lichtgewicht voortent kopen die je overal mee naartoe kunt nemen. De kwaliteit ligt hoog en wanneer je met een goede lichtgewicht voortent op de camping wilt staan deze zomer, is het het zeker waard om ook hier even langs te gaan.

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Beste camera voor op reis in 2023

Je bent terug van een prachtige vakantie, je koffer is uitgepakt en nu wil...

Populaire cateogorieën