Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om te wandelen, te fietsen of op een andere manier het gebied te verkennen. Maar, heel veel ruimte voor al je spullen, heb je meestal niet in je tent. Een dagtent is dan de perfecte oplossing. Niet alleen is deze handig om spullen op te bergen, maar er zijn nog talloze voordelen aan het meenemen van zo’n extra tent. Lees verder om te weten wat een dagtent is, waarom je deze nodig hebt en waar je de beste dagtenten van 2023 kunt vinden!

dagtent opblaasbaar

Bekijk direct deze functionele en opblaasbare dagtent.

8 pers. Snel op te zetten.

10 persoons dagtent kamperen

Compacte 10 persoons dagtent. Handig voor bij het kamperen.

10 pers. Compact.

6 persoons dagtent

Handige 6 persoons dagtent. Vrijstaande tent.

6 pers. Handig voor erbij

Wat is een dagtent?

Een dagtent is eigenlijk een soort partytent die je naast je slaaptent kunt opzetten. Vaak is er gelegenheid in deze dagtent om rechtop te kunnen staan, je spullen te kunnen neerleggen en bijvoorbeeld wat stoelen en een tafel neer te zetten. Je ziet vaak dagtenten bij gezinnen maar ook bij kampeerders die een klein slaaptentje hebben en daardoor weinig mogelijkheid hebben om zich overdag ook even terug te kunnen trekken. Maar voor elke kampeerder die net wat meer behoefte heeft aan wat ruimte, is het een goede oplossing.

Een dagtent heeft vaak plastic ramen, zodat het licht naar binnen kan en je dus niet in het donker hoeft te zitten tijdens een stortbui. Je kunt het natuurlijk alsnog gezellig maken met lampjes en decoratie als je dat wilt. Wel krijgt de dagtent door het vele licht wat naar binnen kan, een huiselijke sfeer.

Lijkt het je nu wat om met een opblaasbare tent op stap te gaan? Lees hier er alles over!

Waarom kiezen voor een dagtent?

Het kan om verschillende redenen handig zijn om een dagtent te overwegen. Zo heb je dus meer ruimte voor bagage en je kunt lekker nog een extra dikke trui meenemen voor ’s nachts. Maar het is ook fijn voor als het een dagje wat minder lekker weer is. Je kunt dan een gezellig spelletje spelen in de dagtent, een boek lezen of je gewoon even terugtrekken. Je hoeft dan niet op je luchtbed of slaapmatje te gaan zitten in het donker in je slaaptent.

En wat dacht je van het uitnodigen van mensen naar je tent? Wanneer je niet met zijn allen buiten wilt gaan zitten, is zo’n grote privé partytent natuurlijk ideaal. Je kunt nog steeds allemaal bij elkaar zijn en een gezellige avond te hebben, mét de luxe die je normaal gesproken op de camping niet zo snel vindt.

Ga jij binnenkort kamperen maar wil je zeker weten dat je alles hebt? Check dan deze kampeerpaklijst!

Opzoek naar schaduw

Een dagtent is ook nog eens goed voor de veiligheid van je huid. Op de camping zijn veel mensen geneigd om de hele dag in de zon te zitten en wanneer je al een beetje een kleurtje hebt gekregen, wordt het opsmeren van zonnebrand soms ook vergeten. In een dagtent kun je ten alle tijden de schaduw opzoeken wanneer je de zon te fel vindt of wanneer er geen andere schaduwplekken te vinden zijn. Op die manier bescherm je de huid van jou en je gezin.

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een dagtent?

Als je bent overtuigd om een dagtent aan te schaffen, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Iedereens persoonlijke wensen voor een tent zijn uiteraard anders maar probeer op deze punten te letten:

  • De kleur van de tent. Wanneer je vanuit de felle zon even de schaduw op wilt zoeken in je dagtent, is het wel fijn als het daarbinnen niet als een sauna aanvoelt. Wanneer je kiest voor een dagtent met een lichte kleur, zal dit minder snel gebeuren dan met een donkere kleur. Om die reden zie je vaak ook meer dagtenten met een lichte kleur zoals wit of beige.
  • Ramen. In een dagtent zitten vaak ramen wat een “woonkamergevoel” kan geven op vakantie. De ramen zijn dan wel vaak gemaakt van plastic en niet heel helder, maar ze doen wat ze moeten doen: ze laten het licht door. Je wilt natuurlijk niet op een regenachtige dag in je tent een boek lezen terwijl je er een zaklamp bij moet houden. In een dagtent is dit allemaal mogelijk.
  • De hoogte van de dagtent. Het is een groot voordeel wanneer je niet hoeft te bukken in je dagtent. Dit geeft een ruimtelijk gevoel en het bespaart jou en je gezin een zere rug en nek gedurende de vakantie. Wanneer je online winkelt, kijk dan goed naar de afmetingen en let erop dat iedereen rechtop zou kunnen staan. Je zal je rug en je nek tijdens en na de vakantie dankbaar zijn wanneer je hier goed op hebt gelet.
  • Waterdichtheid. Iedereen die weleens heeft gekampeerd, weet hoe belangrijk het is dat je tent waterdicht is. Dit geldt niet alleen voor slaaptenten, maar ook voor je dagtent. Soms is het zelfs noodzakelijker voor je dagtent om geen water door te laten. Dit komt doordat veel mensen hun spullen zoals voedsel, kleding en apparatuur in de dagtent bewaren. Uiteraard kan het schade opleveren wanneer je bij de aankoop niet goed let op de waterdichtheid.

Beste winkels om dagtenten te kopen

Er zijn verschillende winkels waar je dagtenten kunt kopen van alle verschillende soorten en maten. Let wel goed op de kwaliteit van de tent. Zeker wanneer je bij wat ruigere weeromstandigheden of landschappen gaat kamperen, wil je zeker zijn van een stevige tent die niet zomaar van zijn plaats waait.

Voor zo’n stevige tent kun je bijvoorbeeld terecht bij de Decathlon. Deze prijzen hier zijn niet te hoog of te laag en je kunt er zeker van zijn dat je goede service krijgt. Maar ook op bol.com kun je goede dagtenten vinden die jouw kampeerervaring zullen verrijken. Wanneer je naar de juiste voorwaarden kijkt, naar het advies van de verkopers luistert en eventueel een ervaren kampeerder meeneemt bij het winkelen, zal het helemaal goedkomen.

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Beste camera voor op reis in 2023

Je bent terug van een prachtige vakantie, je koffer is uitgepakt en nu wil...

Populaire cateogorieën