Een opvouwbare dakkoffer mee op lichtgewicht vakantie

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het natuurlijk ontzettend handig om nog wat extra ruimte te hebben naast je propvolle kofferbak. Een dakkoffer biedt daarvoor de oplossing. Het nadeel is wel dat zo’n dakkoffer vrij onpraktisch is wanneer je niet aan het rijden bent want, waar laat je zo’n groot ding? Een opvouwbare dakkoffer is dan de perfecte variant die je moet hebben. In deze blog vertellen wij jou hier alles over zodat jij je volgende vakantie lekker lichtgewicht, met tóch genoeg bagage voor wat luxe, kunt ervaren.

Wat is een opvouwbare dakkoffer?

Wat een dakkoffer is, is bij ons allemaal wel ongeveer bekend. Het is zo’n groot ding wat boven op je auto wordt geplaatst en ervoor zorgt dat je een extra kofferbak tot je beschikking hebt voor een vakantie of een verhuizing. Maar wanneer je gewoon thuis bent, neemt zo’n dakkoffer best veel ruimte in beslag. Je schuur, garage of zolder staat gelijk vol! Daarom kiezen steeds meer mensen voor een opvouwbare dakkoffer. Deze dakkoffer van textiel kun je helemaal vullen en wanneer je al je bagage eruit hebt gehaald, ook weer heel simpel opvouwen. Zo is hij makkelijk op te bergen en neemt het weinig ruimte in beslag.

Kampeer je met een baby? Dan heb je uiteraard meer spullen nodig. Lees hier onze blog met de beste tips wanneer je gaat kamperen met je baby!

Is een opvouwbare dakkoffer waterdicht?

Wij snappen dat het best een puntje van zorg kan zijn wanneer je dakkoffer misschien niet waterdicht is. Het lijkt mij ook helemaal niets om angstig elke vijf minuten de weersverwachting te controleren in de hoop dat al je spullen droog blijven. Gelukkig hoef je je bij een opvouwbare dakkoffer daar geen zorgen over te maken. Deze dakkoffer van stof lijkt op het eerste gezicht dan misschien niet waterdicht maar is dit zeker wel! Dat komt door de dubbele bescherming aan de binnenkant én de buitenkant. Ook bij de naden is er extra bescherming zodat ook op die manier geen water naar binnen kan dringen.

Tip: vraag altijd na bij de klantenservice of een dakkoffer 100% waterdicht is. Vrijwel alle opvouwbare dakkoffers zijn waterdicht maar alsnog is het handig om het voor de zekerheid na te vragen.

Voordelen van een opvouwbare dakkoffer

Zoals je misschien wel kunt raden, een opvouwbare dakkoffer op lichtgewicht vakantie heeft ontzettend veel belangrijke voordelen.

  • Goedkoper. De prijs van een opvouwbare dakkoffer is vaak lager dan die van een normale dakkoffer, terwijl de kwaliteit dat niet zou laten zien.
  • Lichtgewicht. Het gewicht van zo’n opvouwbare dakkoffer is natuurlijk lekker licht. Zo heb je er geen last van op vakantie en kun je hem overal mee naartoe nemen. Wil je helemaal lichtgewicht op reis? Check hier onze tips voor een lichtgewicht koffer!
  • Even grote inhoud. Misschien ben je bang dat je minder bagage in een opvouwbare dakkoffer kwijt kunt dan in een normale dakkoffer maar dat is zeker niet het geval. Er zijn opvouwbare dakkoffers verkrijgbaar tot maten van 400 liter of soms zelfs 500 liter, wat dus niet ontdoet aan een normale dakkoffer.
  • Makkelijker te vullen. Door de soepelheid van de stof van de opvouwbare dakkoffer is deze ook makkelijker te vullen. Zo kun je alle ruimte die de dakkoffer biedt, echt nuttig gebruiken. Iets erbij proppen net voordat je vertrekt, gaat hierin een stuk makkelijker dan in zo’n stugge reguliere dakkoffer. Vooral aan de zijkanten heb je veel meer speling.
  • Neemt weinig ruimte in beslag. Dit is dan misschien wel het grootste voordeel. Omdat de dakkoffer opvouwbaar is, neemt hij zo min mogelijk ruimte in beslag nadat je hem hebt opgevouwen. Zo is hij makkelijk te bewaren zonder dat je er last van hebt.
  • Goed voor elke auto. Of je nu in een grote SUV rijdt, of een kleine Panda, de grote variatie aan opvouwbare dakkoffers zorgt ervoor dat er altijd wel eentje geschikt is voor jouw auto. Zo hoef je je daar ook geen druk meer om te maken!

Hoe bevestig je een opvouwbare dakkoffer?

Om de dakkoffer op je dak te monteren, heb je dakdragers nodig. Deze zijn gelukkig overal verkrijgbaar voor een lage prijs. Wanneer je de dakdragers hebt gemonteerd volgens de instructie, is het voor de rest een makkelijk klusje. De opvouwbare dakkoffers komen namelijk vaak allemaal met een montagesysteem aan de onderkant van de koffers. Deze U-beugels van het montagesysteem kun je monteren om de draagstangen van je auto heen. Zo zit je bagage veilig vast voor je gehele reis. Niet alleen is dit 100% veilig, het is ook nog eens makkelijk en het klusje is snel geklaard.

Hoe duur is een opvouwbare dakkoffer?

De prijzen verschillen per opvouwbare dakkoffer. Uiteraard geldt de regel: hoe meer inhoud de dakkoffer heeft, hoe hoger het prijskaartje. Over het algemeen zijn opvouwbare dakkoffers wel goedkoper dan normale dakkoffers, dus dat is al een groot voordeel voor jou als klant.

Wanneer je gaat voor een goedkope dakkoffer moet je bereid zijn ongeveer €100 ervoor weg te leggen. Voor die prijs kun je echt al vrij grote dakkoffers kopen, denk hierbij ongeveer aan een inhoud van 300 liter. Hierin kun je ontzettend veel kwijt! Ben je bereid wat meer geld te betalen voor een dakkoffer? Dan kun je tot ongeveer 500 liter gaan, dat is vaak de grootste maat. Hiervoor betaal je wel vaak meer dan €200. Vaak betaal je dan ook voor een betere bescherming van de dakkoffer of puur voor het merk.

Zijn er ook nadelen bij een opvouwbare dakkoffer?

Veel nadelen zijn er niet. In meerdere opzichten is de opvouwbare dakkoffer eigenlijk praktischer dan een normale dakkoffer. Wel is er de kans dat de dakkoffer opengesneden kan worden. Omdat de koffer van textiel is, is dit niet zo’n moeilijke klus. Laat daarom altijd je auto op een drukke en publieke plek staan wanneer je de auto verlaat zonder de spullen uit de dakkoffer te halen. Zo houd je je spullen veilig.

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën