5 verschillende typen lichtgewicht rugzakken

Zodra je gaat reizen neem je natuurlijk een rugzak mee. Voor elke activiteit die je ondergaat komt het wel van pas. Bij een vliegreis, backpacken of een berg beklimmen. Maar een goede rugzak, waar moet dat aan voldoen? Een goede rugzak moet een goed frame hebben die je kan afstellen, om zo klachten en pijn te voorkomen. Maar het aller fijnste is om een lichtgewicht rugzak aan te schaffen. Een lichtgewicht rugzak, de naam zegt het al, is licht van gewicht. Zo heb je dus minder lasten en de rugzak is makkelijke mee te nemen. In deze blog ga ik je meer vertellen over 5 verschillende typen lichtgewicht rugzakken. Ik wens je veel leesplezier!

Verschillende maten lichtgewicht rugzak

Er zijn verschillende groottes in lichtgewicht rugzakken. Die verschillende groottes duiden wij aan met het aantal liter van een rugzak. Hoe meer liter hoe groter de rugzak, maar dat hoeft niet gelijk invloed te hebben over de zwaarte van de rugzak zelf.

20 liter lichtgewicht rugzak

Een 20 liter rugzak is de kleinste variant van en ultra lichtgewicht rugzak. Deze rugzak is handig om mee te nemen tijdens een activiteit waarbij je niet veel spullen hoeft mee te nemen, bijvoorbeeld een shopdagje. Daarnaast is het ook een handig reistasje waar een flesje water en belangrijke voorwerpen in zijn op te bergen.

30 liter lichtgewicht rugzak

Een 30 liter rugzak is al een stuk groter dan de 20 liter rugzak. Deze rugzak is handig voor een dagwandeling, waarin makkelijk eten is te vervoeren en andere voorwerpen. Daarnaast is een 30 liter rugzak ook handig voor het vervoeren van een laptop. Veel 30 liter lichtgewicht rugzakken hebben ook een laptopvak in de rugzak zitten. 

40 liter lichtgewicht rugzak

Een 40 liter lichtgewicht rugzak is vooral in breedte een stuk groter ten opzichte van de vorige twee rugzakken. Deze rugzakken zijn geschikt voor grote wandelingen waar makkelijk kledingstukken in te vervoeren zijn. Ook worden de 40 liter rugzakken veel gebruikt als kleine backpacks, die mee worden genomen op weekendjes weg.

60 liter lichtgewicht rugzak

Een 60 liter lichtgewicht rugzak is de grootste rugzak in dit rijtje. Dit zijn de echte backpacks, die ook voor grotere reizen worden gebruikt. Vaak in de tas verdeeld in meerdere vakken en opberg plekjes. Om zo effectief mogelijk je kleding en spullen in te vervoeren. 

Lichtgewicht rugzak voor op de fiets

Een lichtgewicht rugzak is handig voor onderweg. Nederland is natuurlijk echt een fietsland, en wij hebben het in ons systeem om snel de fiets te pakken om ons te vervoeren. De rugzak is handig mee te nemen voor een flesje water en eventueel een regenjas. En om die handige lichtgewicht rugzakken te combineren met de fiets, zijn er speciale lichtgewicht rugzakken ontworpen voor op de fiets. Zo is de rugzak gemakkelijk te dragen op de rug met goede schouderbanden. Maar daarnaast zitten er op de rugzak speciale knippen waarmee je de rugzak op je bagagedrager kunt klikken. Om zo tijdens het fietsen je tas op te hangen, zo voorkom je last van je rug en schouders en hoef je ook geen fietstassen aan te schaffen. Een handige tip dus in het rijtje van 5 verschillende typen lichtgewicht rugzakken. 

Opvouwbare lichtgewicht rugzak 

Een opvouwbare rugzak is natuurlijk ideaal om mee te nemen voor onderweg. Je kunt ervoor kiezen om altijd de rugzak te gebruiken, maar er zullen ook momenten zijn waarin je de rugzak even niet hoeft te gebruiken. Een handige eis is dan dat de rugzak makkelijk is op te vouwen. Doordat een lichtgewicht rugzak makkelijk is op te vouwen neemt het weinig ruimte in die je voor andere spullen goed kunt gebruiken. Opvouwbare rugzakken hebben vaak een bepaalde techniek om de rugzak op te vouwen. Daarnaast zit er ook aan de binnenkant een klein zakje waar je de tas in kunt opbergen als een klein pakketje. Een opvouwbare lichtgewicht rugzak is dus heel handig en effectief voor onderweg.

Lichtgewicht rugzak als backpack 

Als je gaat backpacken is een goede rugzak de grootste eis. Een goede rugzak zorgt voor goede steun op de rug en schouders, voor effectief ruimte en voor goede kwaliteit. Er zijn ook lichtgewicht rugzakken als backpack type. Deze rugzakken geven evenveel steun als andere backpack maar zijn in gewicht een stuk lichter. Dit zorgt ervoor dat je niet al een blok gewicht op je rug draagt met een lege rugzak, en dat je dus met meer spullen meer gewicht aan kunt. Een lichtgewicht rugzak heeft ook veel opbergvakjes en riempjes. Om zo de backpack te kunnen indelen voor jouw tocht, en in te stellen op jouw eisen. Tijdens de tocht die je maakt met een lichtgewicht rugzak is een overnachting natuurlijk noodzakelijk. Het is slim om hiervoor een tent mee te nemen. Veel tenten zijn nog wel eens zwaar maar daarvoor zijn er lichtgewicht tenten uitgevonden. Deze tenten zijn ontzettend handig om mee te nemen tijdens een wandeling, en is dus een handige tent om mee te nemen voor onderweg. We hebben eerder een blog geschreven over een lichtgewicht tent. Een lichtgewicht rugzak als backpack is dus een goede type rugzak om te gebruiken tijdens verschillende activiteiten.

Lichtgewicht rugzak met wielen 

Een lichtgewicht rugzak is handig voor gebruik, bij een wandeling, een stadsbezoek of andere activiteiten. Maar het nadeel van een rugzak is dat je het altijd moet dragen op je schouders en rug. En soms wil je dat ook even rust geven. daarvoor zijn er lichtgewicht rugzakken met wielen eronder uitgevonden. Deze rugzak kun je dus dragen op je schouders maar ook uitklappen en als kleine trolley gebruiken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld leraren, of als je veel moet lopen op het vliegveld. Het uitklappen van de rugzak op wielen gaat gemakkelijk en snel. Daarnaast merk je niks van de wieltjes onder de rugzak wanneer je de rugzak draagt op je schouders. Een handige rugzak dus voor afwisseling in het dragen en het rijden van je bagage. 

Lichtgewicht rugzakken, je kunt ze overal voor gebruiken. En voor sommige activiteiten is de rugzak aangepast. Zo zijn er voor lichtgewicht rugzakken verschillende maten. Van 20 tot 60 liter. Daarnaast zijn er ook lichtgewicht rugzakken die te gebruiken zijn op de fiets of als backpack. Om een rugzak handig op te bergen zijn er ook lichtgewicht rugzakken die makkelijk op te vouwen zijn. Om een rugzak af te wisselen in het dragen van de rugzak en het rijden van een rugzak, zijn er ook rugzakken waar wieltjes onder zitten voor makkelijk gebruik. Er zijn dus veel verschillende typen lichtgewicht rugzakken, waarvan ik er 5 in deze blog voor je heb beschreven. 

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën