Beste draagbare zonnepanelen van 2023

Ga je binnenkort op reis en wil je een draagbare zonnepaneel meenemen? Dan hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. Tegenwoordig gaan we niet meer zonder elektrische apparaten op reis. Dit is natuurlijk niet erg maar deze apparaten moeten wel allemaal opgeladen worden door middel van stroom. Aangezien je niet overal zomaar stroom hebt, is het dus handig om je eigen mobiele zonnepaneel te hebben. Hierdoor heb je altijd en overal stroom om bijvoorbeeld je smartphone, smartwatch, camera of andere apparaten op te kunnen laden. 

Die apparaten nemen natuurlijk ook ruimte in beslag en zorgen ervoor dat je meer KG bij je hebt. Het is daarom slim om goed na te denken over welke apparaten je wel/niet meeneemt. Met een draagbare zonnepaneel zorg je ervoor dat je altijd een opgeladen telefoon bij je hebt en je altijd de mooiste foto’s onderweg kan maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet meer weet waar je bent en dat je de route even wilt opzoeken, dan wil je natuurlijk wel dat je genoeg batterij hebt. 

Draagbare zonnepanelen in allerlei soorten en maten

Draagbare zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt en aan welke eisen de mobiele zonnepaneel moet voldoen. Daarnaast wil je natuurlijk een lichtgewicht zonnepaneel meenemen in plaats van een zware die ervoor zorgt dat je weer extra kilo’s mee moet nemen.

Een aantal punten waarop je jouw toekomstige lichtgewicht zonnepaneel kan selecteren is op basis van: 

  • Gewicht een grote
  • Universeel (met de vele verschillende apparaten en verschillende oplaadkabels wil je natuurlijk wel alles kunnen opladen)
  • Prijs
  • Oplaadsnelheid
  • Flexibiliteit
  • Aantal watt/voltage
  • Waterdicht

Draagbare zonnepanelen zijn er in verschillende wattages. Zo heb je 5 t/m 100 wattage draagbare zonnepanelen die ervoor zorgen dat al jouw apparaten opgeladen kunnen worden. 

Opvouwbare zonnepanelen

Opvouwbare zonnepanelen zijn praktisch ontzettend handig. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een hike door de bergen, een backpack vakantie in een zonnig land of gewoon naast je tent op de camping. Opvouwbare zonnepanelen hebben vaak een groot oppervlak maar zijn ook nog is gemakkelijk mee te nemen. 

Mini Zonnepaneel

Een mini zonnepaneel is niet alleen super handig wanneer je met zo min mogelijk spullen toch een aantal dagen weg wil, het is ook nog is heel praktisch. Je klikt een mini zonnepaneel zo aan je backpack of rugzak en je terwijl je aan het wandelen bent laadt de mini zonnepaneel op. Hierdoor heb je altijd stroom, waardoor je niet snel meer met een lege batterij zit. 

Hoeveel stroom biedt een portable zonnepaneel?

Wanneer je opzoek gaat naar een portable zonnepaneel is het belangrijk om een aantal termen bij de hand te hebben, namelijk:

  • Vermogen (W)
  • Spanning (V)
  • Stroom (A)

‘Watt’ kun je berekenen door spanning en stroom met elkaar te vermenigvuldigen.

Op ieder elektronisch apparaat is terug te vinden hoeveel stroom het nodig heeft. Een telefoonoplader heeft bijvoorbeeld 5 Volt en 0,7 Ampère per uur: 5 x 0,7 = 3,5 Watt aan vermogen per uur. Tegenwoordig kan je met snelladers je telefoon veel sneller opladen. Het is hierbij belangrijk dat je dan ook een draagbare zonnepaneel die dit kan leveren. Snellader van bijvoorbeeld het smartphone merk kunnen tot wel 16 Watt aan vermogen leveren. Wanneer je een mobiele zonnepaneel hebt van 16 Watt kan je dit dus ook daadwerkelijk realiseren. 

Het schoonhouden van draagbare zonnepanelen

Het schoonhouden van draagbare zonnepanelen is erg belangrijk. Wanneer het oppervlak vies wordt kan de hoeveelheid licht die op de cellen terecht komt extreem verminderen. Hierdoor zal je een stuk minder energie ‘opvangen’. Daarnaast is het belangrijk om je mini zonnepanelen goed te onderhouden zodat je er lang mee kan doen en dat ze in goede staat kunnen blijven functioneren. 

Het schoonmaken van de zonnepanelen kan gemakkelijk door middel van een licht vochtige doek. Je hoeft verder geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Zorg ervoor dat je al het vuil tussen de randjes weghaal en laat de paneel goed drogen. 

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën