5 tips voor een lichtgewicht koffer

Voor als je op vakantie gaat, een weekendje weg of voor je werk, een koffer komt altijd wel van pas. Koffer zijn er in verschillende maten, zodat je de juiste koffer voor het juiste moment kan gebruiken. Maar een nadeel aan koffers is dat ze vaak al zwaar van zichzelf zijn, en dat is niet fijn als je op reis zoveel mogelijk bagage wilt meenemen. En daarvoor zijn er lichtgewicht koffers uitgevonden, de naam zegt het al, koffers die licht van gewicht zijn. In deze blog schrijf ik 5 verschillende tips over lichtgewicht koffers. Veel leesplezier!

Tip 1: lichtgewicht koffer met 4 wielen

Koffers heb je in verschillende soorten, de meeste kennen we al een koffer op wielen. Vaak worden deze koffers gebruikt tijdens bijvoorbeeld een vakantietripje. Het nadeel van deze koffer is vaak dat ze of heel zwaar zijn van zichzelf of maar 2 wielen in totaal hebben, waardoor je de koffer altijd achter je aan moet trekken. Hiervoor is een ander soort koffer uitgevonden, een koffer met 4 wielen aan de onderkant, zo kun je de koffer gemakkelijk naast je rollen en hoef je de koffer niet steeds te trekken. Ook zijn dit vaak lichtgewicht koffers, zo zijn de koffers zelf licht maar wel van sterk materiaal en kun je de koffer zwaarder beladen en kun je dus meer spullen meenemen. 

Tip 2: voor een lichtgewicht koffer – goedkope lichtgewicht koffers

Koffers zijn vaak aan de prijzige kant, en dat is niet wat je wilt. Zodra je op internet gaat zoeken naar ‘koffers’ komen vaak de grootste winkels naar boven verschijnen. Maar deze winkels vragen ook vaak een wat duurdere prijs voor hun spullen. Een goede tip is om eerst een paar website te vergelijken op het gebied van de prijs van een bepaalde grootte van een koffer. Als je dat hebt bekeken kan je een gemiddelde prijs berekenen. Vervolgens zoek je verder op het internet naar wat kleinere winkels die koffers verkopen. Er is dan een grote kans dat je wat goedkopere koffers tegenkomt die even sterk zijn als de gemiddelde koffer.

Tip 3: handbagage lichtgewicht koffers

Koffers zijn te gebruiken voor een reis, een weekendje weg of voor je werk. Voor als je op reis gaat of een weekendje weg komt een handbagage koffer altijd van pas! De gemiddelde afmeting voor een handbagage lichtgewicht koffer is 50x35x20. Dit gemiddelde mag bij de meeste vliegtuigmaatschappijen worden meegenomen als handbagage mee het vliegtuig in. Deze koffertjes zijn dus heel handig, en ze zijn er ook in lichtgewichten. Dit zorgt ervoor dat de koffers zelf niet heel zwaar zijn maar wel stevig van materiaal. Een handige tip en feit over de lichtgewicht handbagage koffer. Wil je alleen reizen met handbagage? Check dan hier ons artikel hoe je dit het beste aanpakt!

Tip 4: lichtgewicht kunststof koffer 

Koffers zijn van zichzelf al heel sterk gebouwd, ze moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen bij het in- en uitladen van het vliegtuig. En het materiaal van de koffer zorgt er dus voor dat inhoud van de koffer goed beschermd wordt. De meeste koffers bestaan uit kunststof. Dat zorgt er namelijk voor dat de koffer stevig is en dus goed beschermd. Daarnaast is kunststof een licht materiaal wat er dus voor zorgt dat de koffers een stuk lichter in gewicht zijn. Handig dus om een koffer uit te zoeken van het materiaal kunststof. 

Tip 5: Lichtgewicht koffer zonder rits

Er zijn veel verschillende soorten koffers, en al die koffers hebben ook een bepaalde sluiting. Vele koffers hebben een ritssluiting met een slot eroverheen. Dit zijn de meest voorkomende koffers, maar niet altijd de handigste. Vaak gaan de ritsen kapot na gebruik of werkt het slotje niet meer. Ook is een rits niet altijd even veilig. Er zijn ook koffers met een kliksluiting, waarmee je dus met een kliksysteem de koffer dicht doet met een slot erop. Dit is een veiligere manier van het afsluiten van je koffer, overigens gaat deze sluiting ook minder snel kapot. De ritssluiting blijft het meeste voorkomen dus je zult even goed moeten zoeken, maar dan heb je wel een goede koffer. 

Een koffer, je kunt het gebruiken als handbagage een verre vakanties of voor je werk. Altijd komt een koffer wel van pas, en al helemaal een lichtgewicht koffer; de naam zegt het al, een koffer licht in gewicht. In deze blog heb ik 5 tips meegegeven over een lichtgewicht koffer. Zo zijn er koffers met 4 wielen die makkelijk op reis zijn mee te nemen. Of koffers gemaakt van het lichte materiaal kunststof met een makkelijke kliksluiting. Allerlei tips die je kunnen helpen bij het bijvoorbeeld uitzoeken van een koffer!

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën