Reizen met alleen handbagage

Reizen met weinig bagage is soms een uitdaging. Je wil aan de ene kant zoveel mogelijk meenemen maar je wil ook flexibel kunnen bewegen zonder telkens een koffer achter je aan te moeten slepen. Voor iedereen is ‘weinig’ een ander begrip. De een vindt een handbagagekoffer en een ruim badgekoffer weinig, en de ander neemt alleen een backpack mee. In dit artikel nemen we je mee hoe je met relatief weinig bagage op reis kan. 

Geld besparen met weinig bagage

Hoe minder bagage je meeneemt hoe minder je betaald. Wanneer je alleen handbagage meeneemt hoef je namelijk geen extra bagage in te checken. Daarnaast worden tickets met alleen handbagage steeds goedkoper. Kleinere vliegmaatschappijen zijn hier jaren geleden al mee begonnen maar ook grotere vliegtuigmaatschappijen (zoals KLM) gaan hier tegenwoordig in mee. 

Weinig bagage betekent minder stress

Misschien heb je het wel is meegemaakt. Je checkt je koffer in op de bestemming waarvan je vertrekt en je op je aankomst bestemming is je koffer onvindbaar. Iets wat vaker voorkomt, maar wat je liever niet wil meemaken. Wanneer je alleen handbagage hebt zal je hier geen last van hebben. 

Minder zweten met minder bagage

Met alleen handbagage zal je een stuk minder hoeven slepen. Zware koffers (zoals vaak het geval bij ruimbagage) zorgen ervoor dat je een stuk meer moet inspannen. Iets wat je liever niet doet natuurlijk wanneer je net aangekomen bent op een hete zonvakantie. Ook op de terugreis wanneer je niet meer terug kan naar je hotel is het vervelend als je jezelf of elkaar nog moet vermaken totdat je vlucht vertrekt. 

Optimaal gebruik maken van je handbagage

Elke vliegmaatschappij heeft andere afmetingen voor handbagage maar over het algemeen kan je de volgende afmetingen aanhouden voor je handbagage: maximaal 55cm x 40cm x 25cm. Het is wel belangrijk om dit altijd vooraf te checken bij de maatschappij waar jij een vliegticket hebt gekocht. Daarnaast moet je altijd rekening houden met een maximaal aantal KG dat je mag meenemen. Wanneer je op reis gaat met alleen handbagage is het dus slim om maximaal te profiteren van de afmetingen en het aantal KG dat je koffer/tas mag wegen. 

Neem je een camera mee op reis en heb je alleen handbagage? Zorg dan dat de camera niet te groot is. We hebben de beste camera’s voor op reis op een rijtje gezet.

Neem alleen kleding mee wat je écht nodig hebt

Dit is misschien voor de hand liggend maar je doet jezelf een plezier aan om alleen de kledingstukken mee te nemen die je echt nodig hebt. Je kan dit bijvoorbeeld uitrekenen wanneer je een aantal dagen/weken weggaat. Vaak kan je makkelijk 2 tot 3 dagen met dezelfde broek doen en maximaal twee dagen met een shirt. Het is altijd slim om te kijken of je kleding kan wassen op je vakantiebestemming. Is dit het geval? Dan kan je op de helft van je trip een keertje je kleding wassen. 

Daarnaast is het slim om je dikste kleding aan te doen wanneer je vertrekt. Dikke kleding zoals vesten, truien en jassen nemen veel ruimte in beslag. Je kan deze het beste gewoon aantrekken en weer uit doen als je op bestemming bent. Je kan daarnaast ook gewoon je jas in je hand houden. 

Gerelateerde artikelen

Ontdekken

Roadtrip door Europa maken? De ultieme gids

Een roadtrip door Europa is een avontuurlijke en spannende manier om het continent te...

De beste opvouwbare campingstoelen van 2023

Een opvouwbare campingstoel is de perfecte aanvulling op je kampeeruitrusting. Of je nu gaat...

De beste lichtgewicht voortent van 2023

Wanneer je met een camper of caravan op vakantie gaat, is het ontzettend fijn...

Beste e-reader voor op vakantie in 2023

Het laatste wat handig is om mee te nemen op lichtgewicht vakantie, is een...

Beste dagtent van 2023

Tijdens het kamperen heb je natuurlijk een overvloed aan ruimte om je heen om...

6x bijzonder overnachten in Nederland in 2023

Heb jij ooit weleens in een boomhut geslapen? Of wat dacht je van een...

Populaire cateogorieën